'HET IS NIET ALLEEN ARNE SLOT BIJ FEYENOORD, DOOR HEN KAN HIJ OPTIMAAL PRESTEREN'

Arne Slot heeft Feyenoord in drie seizoenen naar zijn hand gezet en wordt begeerd door Liverpool, dat zoekt naar een opvolger van Jürgen Klopp. Ali Boussaboun is lovend over de trainer van de Rotterdammers, maar ziet dat het ook achter de schermen goed in elkaar zit bij Feyenoord, zo vertelt hij in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur.

"Het is niet alleen Arne Slot, maar natuurlijk heel de organisatie van Feyenoord, die het gewoon goed voor elkaar heeft gekregen", vangt Boussaboun aan. "Arne staat natuurlijk niet zelf op het veld. Hij zet het wel fantastisch neer en heeft er een team van gesmeed, met fantastisch voetbal om naar te kijken. Maar ook de scouting en de technische mensen hebben hun werk goed gedaan, waardoor ze de juiste spelers hebben kunnen halen en er een geweldig team op het veld staat, waarmee Slot optimaal kan presteren."

De hand van Slot is echter weldegelijk groot, ziet ook de voormalig spits van onder meer Feyenoord. "Het is niet makkelijk om trainer te zijn bij een topclub, er is veel druk. De media schrijven veel over je en als het niet loopt krijg je veel negatieve reacties. Spelers kunnen op een bepaalde manier reageren en dan moet je als trainer zorgen dat je dat goed weet te managen."

Ook de manier waarop Slot zijn filosofie weet over te dragen is volgens Boussaboun bewonderenswaardig. "Je moet ook zorgen dat je hetgeen je in je hoofd hebt als trainer kunt uitdragen naar het team. Dat ze dat begrijpen en kunnen uitvoeren. Dat doet Slot natuurlijk heel goed. Je ziet dat er geen onrust is in het team. Ook spelers die op de bank zitten, daar hoor je niets over. Er wordt niet geklaagd in de media. Dat is wel de hand van de technische staf."

De trainer verdient de credits, meent Boussaboun. "Honderd procent. Ook in de Champions League. Dat moeten we niet vergeten, dat we het er een paar jaar geleden over hadden dat we niets te zoeken hadden in de Champions League. Dat we veel tekortkwamen en dat het verschil met andere clubs te groot was. Maar dit seizoen met PSV en Feyenoord… waarin we niet onderdoen voor de concurrentie. Denk aan Atlético Madrid uit met Feyenoord, waar ze zichzelf met fantastisch voetbal tekort hebben gedaan. Denk aan Feyenoord tegen Lazio Roma. Dat vergeten wij nog weleens."

Bekijk de uitzending van #DoneDeal hieronder of luister de podcast op Spotify!

2024-04-24T16:33:23Z dg43tfdfdgfd